preskoči na sadržaj
Vijesti

NAJAVA UZ OBILJEŽAVANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE I MEĐUNARODNOGA DANA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Uz obilježavanje Međunarodnoga dana školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige,  školska knjižnica organizira razne radionice i predavanja.


U mjesecu smo listopadu - Mjescu hrvatske knjige i Međunarodnog dana školskih knjižnica. Naša školska knjižnica ovaj mjesec nudi zanimljive radionice i predavanja.

Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVIDOM 19, knjižnice diljem svijeta su se prilagodile ovonastaloj situaciji uz temu : PUT DO ZDRAVLJA I DOBROBITI!

Učenici nižih razreda uz poštivanje epidemioloških mjera, imat će zadatak na radionici oslikati plakat o zdravlju, dobrobiti, sigurnom okruženju, nedostacima i prednostima današnje situacije. Zatim slijede razni kvizovi znanja uz pretraživanje online izvora najdraže knjige, te analizirati i oslikati najdražu pročitanu knjigu. Također smo pripremili knjigomjere i razne igre znanja.

Za više razrede knjižnice organiziraju Nacionalni kviz za poticanje čitanja, natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu. 

Osim zabavnih radionica, školska knjižničarka će na satu Hrvatskog jezika, održati predavanja višim razredima s temom Mediji i njihova uloga u nastavi i učenju  i  Kako pretražiti  knjige, medije i određene teme?

Dok "razlistavanje" knjiga ne počne, školska knjižničarka oslikava čitaonicu u ritmu nadolazećih događaja vezanih za Mjesec hrvatske knjige i Međunarodni dan školskih knjižnica.

(Knjižnica-Čitaonica)

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Bošković   datum: 9. 10. 2020.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored sati

Vrijeme info.

PROJEKTI

Škola


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju