preskoči na sadržaj
Vijesti

18.11. VUKOVAR - GRAD HEROJ

Učenici nižih razreda obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na školskim panoima, prigodnim literarnim i likovnim izričajem junačkom gradu!


Od ove godine Republika Hrvatska je Dan državnosti slavila ponovno 30. svibnja, a dobila je i novi blagdan, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga, koji su postali i neradni dani.

Učenici naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama, obilježili su ovaj nadnevak 18. studeni, krasnoslovima, spomen minutama te prigodnim likovnim i literarnim radovima.

Istina o velikoj tragediji Vukovara i njegovih branitelja nikada ne smije pasti u zaborav, žrtva Vukovara živjet će dokle god je se budemo sjećali...

 

Pjesmu o Vukovaru napisala: učiteljica, Silvana Lulić

"Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac - netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema?"  

                                                                                             Siniša Glavašević

 

"Može vam se pričiniti sunce i radost, možete pomisliti da je vaš uspjeh potpun u ordenju, u sjenama velikih, ali gledao sam mnoge koji i praznih džepova uspravno hodaju ovim gradom."  

                                                                         Siniša GlavaševićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Bošković   datum: 17. 11. 2020.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored sati

Vrijeme info.

PROJEKTI

Škola


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju