preskoči na sadržaj
Vijesti

ŠKOLSKI MEDNI DAN - 7. prosinca 2020.

Školski medni dan održan treći put u našoj školi


Školski medni dan je program koji se provodi u prvim razredima osnovnih škola s ciljem promocije hrvatskog pčelarstva. Obilježava se na dan sv. Ambrozija ( 7. prosinca), zaštitnika pčela i pčelara. Programom se provodi edukacija djece u prvim razredima osnovnih škola i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, a otvaraju se i bolji uvjeti za pozicioniranje meda s hrvatskih pčelinjaka na tržištu.  

Učenicima prvih razreda naše škole podijelili smo med zapakiran u nacionalnu staklenku za med. Uz med učenici su dobili edukativnu slikovnicu te im je održano predavanje o važnosti meda.

Ministarstvo poljoprivrede kroz Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka želi promovirati med lokalnih proizvođača, povećati unos meda u prehranu djece, podignuti razinu znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda te educirati učenike o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju. Upotrebom jedinstvene nacionalne staklenke za med i pčelinje proizvode svaki potrošač će lako moći prepoznati hrvatski med.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijana Dragobratović   datum: 9. 12. 2020.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored sati

Vrijeme info.

PROJEKTI

Škola


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
preskoči na navigaciju