preskoči na sadržaj
Vijesti

MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE

OBILJEŽILI SMO RAZNIM AKTIVNOSTIMA MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE 


Međunarodni dan dječje knjige u cijelom se svijetu obilježava više od 30 godina u čast rođenja danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Temeljna je namjera obilježavanja ovoga dana ukazivanje na važnost knjige te poticanje i razvijanje ljubavi prema čitanju, kako među djecom tako i među odraslima.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige školska knjižničarka Tanja Kuran Kržanić, prof. provela je niz aktivnost za učenike naše škole. Učenicima nižih razreda organizirala je radionice i čitanje prigodnih književnih tekstova nakon kojeg su učenici provjerili razumijevanje rješavanjem kvizova, gdje su najuspješniji dobili diplome. Na ovaj način smo obilježili i Nacionalnu kampanju ''Čitaj mi'', kojom se želi potaknuti obitelji, učitelje i djecu diljem svijeta na ljubav prema čitanju i potaknuti čitanje kao aktivnost od najranije dobi.

Učenicima petog i sedmog razreda održana je radionica ''Čija je ovo bajka/priča''. Tri najbolje bajke učenika petog razreda objavljene su u digitalnoj zbirci. Radionica je održana tako što je svaki učenik započeo pisati svoju priču/bajku kakvu god želi. Nakon pet minuta pisanja svaki učenik je stao s pisanjem i svoj papir s pričom predao učeniku iza sebe koji je imao zadatak nastaviti priču. Tako su se učenici mijenjali dokle god nisu nazad dobili svoju priču koju su započeli.  Pojedini su na kraju naglas pročitali svoje priče.  Na ovaj način učenici su došli do zaključka da pratiti liniju priče koju netko piše nije uvijek lako te stvari time postaju kompliciranije i zanimljivije.

Pročitajte neke od radova učenika petog razreda.

Održan je i Kvizu za poticanje čitanja 2022. – Strah u Ulici lipa  s učenicima petog razreda u petak 1. travnja 2022I. Učenici I. Vladimir, L. Kržanić i K. Kržanić, pod mentorstvom Tanje Kuran Kržanić, prof., sudjelovali su u kvizu te našu školu predstavljali kao tim. Kvizu su pristupile ukupno 31 škola s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  Nakon završenog kviza učenici, zajedno s mentorima, razmijenili su dojmove s učenicima iz drugih škola. Učenici su postigli petnaesto mjesto.

Čestitamo učenicima na trudu i zalaganju!

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Kuran Kržanić   datum: 4. 4. 2022.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored

 

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

PODRUČNE ŠKOLE

 

KALENDAR ŠG 2022./2023.

 

PRIJEVOZ ZA UČENIKE 


Vrijeme info.

MATIČNA ŠKOLA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

 

PODRUČNE ŠKOLE


PROJEKTI

Škola

Popis udžbenika

za šk. godinu 2021./2022.


Korisni linkovi

RSS Reader
preskoči na navigaciju