preskoči na sadržaj
Vijesti

DP-KNJIŽNICE NA KARTI

DRŽAVNI PROJEKT KNJIŽNICE NA KARTI


Knjižničarka Tanja Kuran Kržanić, prof. sudjelovala je u timu OŠ za splitsko-dalmatinsku županiju kao administrator karte, dok je voditeljica za školske knjižnice OŠ Adriana Turić Erceg bila zadužena za prikupljanje podataka pojedinih škola. Obje knjižničarke održale su i predavanja vezanih uz projekt na ŽSV-ima.

Ideju za stvaranje projekta Knjižnica na karti predložila je viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Adela Granić koja je uskladila koncepciju projekta s Josipom Strijom (voditelj ŽSV-a Virovitičko-podravske županije) i Josipom Rihtarićem (stručni suradnik – knjižničar, savjetnik II. OŠ Varaždin). Formalnu je provedbu projekta preuzela Hrvatska mreža školskih knjižničara. Nakon zatraženoga i dobivenoga stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja, formirano je 26 timova prema županijskim stručnim vijećima, a za koordinaciju je odabrana platforma MS Teams.

Priložene tablice (Izradio: Josip Rihtarić) prikazuju broj škola koje imaju školsku knjižnicu i koje su prikazane na karti te popis timova pojedine županije.

Karta prikazuje, osim osnovnih podataka o školi i školskoj knjižnici, lokaciju svih škola te su postavljene poveznice na službene školske mrežne stranice, web stranice školskih knjižnica i stranice knjižničnih kataloga. U svakom zapisu nalazi se fotografija škole i školske knjižnice te tekst o školskoj knjižnici. Projekt je zahtijevao veliki trud timova s obzirom da su svi podaci, slike trebali biti prilagođeni pravilima karte. Karta dozvoljava razne mogućnosti pregledavanja, kao što je isključivanje određenih županija ukoliko vas zanimaju samo pojedine, isto tako ako želite pogledati u određenoj županiji samo kategoriju OŠ ili SŠ. 

Naša županija bila je najzahtjevnija s obzirom da, osim Grada Zagreba, brojimo najveći broj OŠ i SŠ. Oznake prikazane zelenom bojom predstavljaju OŠ dok plavom SŠ. Unutar oznake znak je bijele ili crne knjige (škole koje nisu dostavile podatke).

Samostalno možete istražiti priloženu interaktivnu kartu.

 

 

 

See full screenPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Kuran Kržanić   datum: 12. 4. 2022.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored

 

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

PODRUČNE ŠKOLE

 

KALENDAR ŠG 2022./2023.

 

PRIJEVOZ ZA UČENIKE 


Vrijeme info.

MATIČNA ŠKOLA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

 

PODRUČNE ŠKOLE


PROJEKTI

Škola

Popis udžbenika

za šk. godinu 2021./2022.


Korisni linkovi

RSS Reader
preskoči na navigaciju