preskoči na sadržaj
Vijesti

TERENSKA NASTAVA

ISTRA

Višednevna terenska nastava učenika osmog razreda

 


U pratnji učitelja Miroslava Urlića, prof. i Josipa Vranjkovića, prof. učenici osmog razreda u periodu od  24. – 28. travnja 2022. posjetili su Istru. Tijekom boravka posjetili su NP Brijune, Amfiteatar u Puli, Akvarij koji je smješten u staroj utvrdi Verudela sagrađenoj 1886. za vrijeme austrougarske, jamu Grotta Beredine u blizini mjesta Nova Vas, obišli su gradove Pula, Poreč, Hum, Rovinj, Rijeku kao i okolna manja mjesta. Osim obilazaka, učenici su se mogli zabaviti u hotelskome disku te raznim aktivnostima koje nudi Green Garden Pula Karting, Paintball.

Više o samoj terenskoj nastavi pogledajte u galeriji te pročitajte izvješća učenica osmoga razreda.

1. DAN

Prema Istri smo krenuli 25. travnja 2022. u 7.30 h. Stali smo na odmorištu u Lici i tamo smo ručali. Prošli smo kroz Aleju glagoljaša koja povezuje Roč s Humom koji je proglašen najmanjim gradom na svijetu. Posjetili smo i Rovinj, gradić na zapadnoj obali Istre. Tamo smo vidjeli baroknu crkvu sv. Eufemije. Uličice omeđene vrlo visokim kućama sa škurama sve su nas šarmirale. Mirno more, štandovi, stare kuće dodatno su uljepšavali prizor. Na kraju dana zaputili smo se prema hotelu Centinera u Banjolima, manjem mjestu u okolici Pule. Ostavili smo stvari u sobama, spremili se i otišli u disko. Ovaj je dan bio nezaboravan i svima će nam ostati u lijepom sjećanju. 

Sara Tomaš

2. DAN

Nakon doručka ukrcali smo se na brod u Fažani i otišli na Brijune. Razgledali smo NP Brijune i foto izložbu Josipa Broza Tita. Potom smo otišli do Amfiteatra u Puli i nastavili vožnju prema zabavnom parku Green Garden. Cijelo popodne vozili smo karting i igrali paintball. Vratili smo se u hotel i večerali. Potom smo otišli u disko gdje smo se lijepo zabavili.

Roza Topić

3. DAN

Ujutro smo se uputili posjetiti jamu Baredine uz stručno vodstvo. Nakon ručka krenuli smo prema Poreču gdje smo razgledali grad te posjetili Eufrazijevu baziliku. Imali smo slobodno vrijeme. Nakon toga smo obišli prelijepi centar Pule te se u kasnim poslijepodnevnim satima vratili u hotel. Večer smo proveli zabavljajući se u disku.

Anna Ella Klaričić

4. DAN

Napustili smo hotel u jutarnjim satima i krenuli prema Rijeci gdje smo prošetali riječkim Korzom. Na povratku prema kući posjetili smo Smiljan, rodno mjesto Nikola Tesle. Uživali smo u Memorijalnom centru ''Nikola Tesla'', pogledali film i obišli smo Teslinu kuću. Nakon toga smo krenuli prema Podgori i došli kući u večernjim satima.

Marta SumićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Kuran Kržanić   datum: 4. 5. 2022.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored

 

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

PODRUČNE ŠKOLE

 

KALENDAR ŠG 2022./2023.

 

PRIJEVOZ ZA UČENIKE 


Vrijeme info.

MATIČNA ŠKOLA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

 

PODRUČNE ŠKOLE


PROJEKTI

Škola

Popis udžbenika

za šk. godinu 2021./2022.


Korisni linkovi

RSS Reader
preskoči na navigaciju