preskoči na sadržaj
Vijesti

E-TWINNING

eTwinning projekt – I nuovi amici/Novi prijatelji


Predvođeni učiteljicom Anitom Lasić, učenici petoga razreda Lara Mrnjavac, Luna Kržanić, Korina Kržanić, Hana Puljević, Jadran Odak i Veronika Lulić uključeni su u eTwinningov projekt I nuovi amici/Novi prijatelji. Partneri u projektu su OŠ Supetar, OŠ Podmurvice Rijeka, OŠ Augusta Harambašića Zagreb, OŠ Krune Krstića Zadar, OŠ Vrpolje Šibenik i njihovi učitelji i učenici koji predaju/uče talijanski jezik.

Cilj projekta je unaprjeđenje jezičnih i digitalnih kompetencija učenika, povećanje motivacije za učenje talijanskog jezika, stjecanje samopouzdanja pri komunikaciji na talijanskom jeziku te poboljšanje vještina 21. stoljeća.

Projekt je započeo u prosincu 2021. godine razmjenom božićnih i novogodišnjih čestitki te video zapisa na talijanskom jeziku. Učenici su dali svoje prijedloge za logotip projekta. Anketom je odabran najbolji koji se koristi kao zvanični logotip projekta.

Druga faza projekta odrađena je tijekom ožujaka 2022. godine a tema je bila "La scuola siamo noi" (Škola - to smo mi). Učenici su predstavili svoju školu i opisali svoj razred. Dio učenika je opisao učionicu, a dio predstavio sebe i svoje prijatelje iz razreda i opisao svoje interese. Izrađena je zajednička e-kniga koju učenici čitaju i zatim rješavaju kviz.

Treća faza provedena je tijekom svibnja 2022. a tema je bila "Il mio tempo libero". Učenici su snimili film u kojem govore kako provode slobodno vrijeme. Zasebni video uratci su objedinjeni u jedan zajednički film posvećen slobodnom vremenu učenika sudionika projekta Novi prijatelji.

Učenici su sa zadovoljstvom zaključili da su s užitkom radili na ovom projektu, da im je time nastava bila sadržajnija i bogatija te da će ubuduće raditi na sličnim projektima.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Kuran Kržanić   datum: 31. 5. 2022.

e-Dnevnik


ŠKOLSKA KNJIŽNICA

Raspored

 

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

PODRUČNE ŠKOLE

 

KALENDAR ŠG 2022./2023.

 

PRIJEVOZ ZA UČENIKE 


Vrijeme info.

MATIČNA ŠKOLA

RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

 

PODRUČNE ŠKOLE


PROJEKTI

Škola

Popis udžbenika

za šk. godinu 2021./2022.


Korisni linkovi

RSS Reader
preskoči na navigaciju